Karakter eigenschappen

 

Karakter eigenschappen

APPROXIMATE ROCKWELL HARDNESS
ATS-34   Een zeer hoog carbon, chroomroestvast staal met extra toevoeging van molybdeen. Daardoor zeer hoge corossie bestendigheid. De edge blijft goed, maar is moeilijker te slijpen dan de lagere chroomstaalsoorten.  60-61 
 AUS 6A  Een medium tot high carbon roestvast staal, dit staal heeft een goede edge en is bijzonder goed geschikt voor zware, lange messen die worden onderworpen aan een hoop stress tijdens het hakken en het zware werk. Het heeft een goede retentie edge en is vrij eenvoudig te slijpen.
Redelijk corrosiebestendig.
 55-57
 AUS 8  Een Japans roestvast staal, met een weergaloze taaiheid en behoud een goede edge en is zeer corrosiebestendig.Dit staal is vrij gemakkelijk te slijpen.  57-58
 AUS 8A  Een hoog koolstofgehalte, laag chroom roestvast staal die zich heeft bewezen de ultieme compromis tussen taaiheid en sterkte, edge behouden en weerstand tegen corrosie.  57-59
 BG-42  Een hoge kwaliteit, lagere legeringsoort met aanzienlijk verhoogde hoeveelheden koolstof en molybdeen  plus vanadium voor een betere retentie en sterke edge. Eenvoudig te slijpen, met fatsoenlijke corrosiebestendigheid.  61-62
 Carbon V®  Deze laag gelegeerde Roestvaststaal soort, is superieur aan de meeste andere staalsoorten vanwege de chemische samenstelling. Redelijk goede corossie weerstand met superieure edge retentie maakt dit tot een premium staal voor messen. Dit staal is uitzonderlijk taai, en daardoor moeilijker te schlijpen  dan de meeste roestvast staalsoorten.  59
 CPM S30V® Deze laag gelegeerde Roestvaststaal soort, is superieur aan de meeste andere staalsoorten vanwege de chemische samenstelling. Redelijk goede corossie weerstand met superieure edge retentie maakt dit tot een premium staal voor messen. Dit staal is uitzonderlijk taai, en daardoor moeilijker te schlijpen  dan de meeste roestvast staalsoorten.   58-60
 D2  Deze in Amerika gemaakte en ontwikkelde staalsoort is speciaal gemaakt voor dee messen-industrie. Het is een poeder gemaakt van staal met een uniforme structuur en een grote weerstand tegen corrosie. Uitstekende edge retentie en een eerste klas taaiheid maakt dit staal tot een van de beste all-round messen staal, een evenwicht tussen de corrosiebestendigheid, goede edge behouden en slijpbaarheid.  59-60
 Damascus  Deze lucht geharde gereedschapsstaal wordt soms een "semi-roestvast 'staal genoemd omdat het 12% chroom bevat. Het biedt goede weerstand tegen corrosie met een uitzonderlijke edge retentie. Het is moeilijker te slijpen dan de meeste staalsoorten, maar kan worden hoogglans gepolijst worden.productie is hoog. Damascus wordt meestal gebruikt in speciale toepassingen zoals decoratieve bladen.  Layers vary from 53-62
 M2  Deze high-speed, is een gereedschap staal en wordt hoofdzakelijk gebruikt in de snijgereedschappen in industriële toepassingen. Dit metaal wordt gebruikt om metaal te snijden. Met uitstekende sterkte, blijvende hardheid en een enorme slijtvastheid, dit is een van de taaiste staalsoort wat wordt gebruikt om messen te maken. Het nadeel van al deze taaiheid is dat dit staal is moeilijk te slijpen, en het is zeer corrosie-gevoelig. Alle bladen uit dit staal worden voorzien van een corrosiebestendige coating, wat een goede corrosiebestendigheid geeft een dergelijke harde staal.  
 N690  Een in Oostenrijks gemaakt roestvast staal en is vergelijkbaar met 440C in de prestaties. Het biedt een goede edge en  houdt zijn kwaliteiten met een uitstekende weerstand tegen corrosie, en vrij gemakkelijk slijpen.  
 S30V  Deze roestvastroestvaststaal bevat koolstof met grote hoeveelheden chroom, molybdeen en vanadium. Dit staal wordt dubbel getemperd voor de hardheid en de edge retention. Het heeft uitstekende weerstand tegen corrosie, maar is iets moeilijker te slijpen. &nbsp
 Sandvik 12C27  Dit roestvaststaal wordt gemaakt in Zweden. Het staat  algemeen bekend als een premium staal voor messen, het  aanbieden van een goede balans van corrosiebestendigheid, slijpbaarheid en retentie edge.  
 San Mai III  San Mai betekent "drie lagen". Het is een term die gebruikt wordt als het over traditionele Japanse zwaarden en dolken gaat. De gelamineerde van verschillende staalsoorten in eenzelfde blade. Een hoog koolstofgehalte in de middelste laag waardoor de kracht en de edge behouden blijft, terwijl de buitenste lagen van een lager koolstofstaal zijn voor het verstrekken van flexibiliteit.  
 X-15 T.N  Ontwikkeld voor de vliegtuigindustrie voor straalmotoren kogellagers en in de medische industrie voor scalpels. Dit staal is bestand tegen roest in de slechtste omstandigheden en blijft een goede edge vasthouden. Door de uitstekende weerstand tegen corrosie is dit staal is ook ideaal voor  messen die worden gebruikt voor de watersport.  

 

 

Karakter eigenschappen

 Carbon Fiber Dit materiaal is  samengesteld en geweven van grafiet vezels, samengesmolten met een epoxyhars. Het verstrekken van ultra licht gewicht en extreme treksterkte, het heeft meestal een zichtbare weefsel-achtig patroon. Het weefpatroon kan worden gevarieerd door de kleur van de epoxyhars die wordt gebruikt.
Delrin® Dit is een lichtgewicht en duurzaam polymeer dat werd ontworpen voor een uitstekende lange termijn slijtage eigenschappen. Het kan worden gevormd om te vormen en wordt gebruikt in vele industrieën.
G-10 G-10 is een epoxy gevulde geweven "E" glas composiet, versterkt met glasvezels voor de sterkte. Oorspronkelijk ontworpen voor printplaten, maar biedt de messenindustrie een handgreep die ondoorlaatbaar is voor de meeste elementen zoals olie, water en zuren. Het kan in vele kleuren, en wordt op verschillende manieren met verschillende hoeveelheden structuren aangepast aan voor verschillende gebruiksdoeleinden.
Kraton®  Deze zwarte thermoplastisch elastomeer biedt uitstekende flexibiliteit en geheugen elasticiteit, zelfs onder zware omstandigheden. Meestal gegoten op een hardere onderconstructie, Kraton® biedt uitstekende grip en comfort.
Micarta Micarta Technisch beschreven als "weefselversterkte fenol laminaat", wordt micarta gecreëerd door het gieten van een hars in een platte pan, vervolgens tot vaststelling van een strook linnen of papier stof, die wordt verzadigd met de hars. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste dikte is bereikt. Het kan in veel kleuren, lichtgewicht en en kan worden afgewerkt op vele manieren, waaronder polijsten tot een hoge glans.
Noryl® GTX Een moderne, technisch plastic met een extreme duurzaamheid. Het is bestand tegen agressieve omgevingen en chemicaliën en is zeer sterk. Het heeft geen flexibiliteit, maar kan worden gevormd tot elke vorm en in elke kleur. 
Phenolic Deze harde, ebben gekleurd compound is bijna ongevoelig voor warmte, koude en schokken, waardoor het praktisch onverwoestbaar.
Valox® Een versterkte hars met uitzonderlijke stijfheid, Valox @ biedt sterkte en vormvastheid. Het heeft een uitstekende chemische en vlambestendigheid.
Zytel® Zytel is, vervaardigd van glasvezel en nylon. De twee worden gecombineerd en verwarmd tot bijna 600 ° C en vervolgens tot de gewenste vorm spuitgegoten. Sterk en licht en het biedt een uitstekende oppervlakte grip.
To Top