Nu zet Ganzo zichzelf heel duidelijk in de markt door met een messenlijn te komen: Firebird.

Gemaakt voor Ganzo, maar ontworpen door Firebird. Wat weer een op zichzelf staand merk is. En ik snap wel waarom dit is…. Ganzo levert veel te veel kwaliteit voor – op dit moment – veel te weinig geld. Dat zal wel weer veranderen in de toekomst en meestal niet ten gunste van de consument.
Op dit moment kan de consument en de messenliefhebber vol op genieten van Ganzo. Ganzo levert zonder overdrijving een hele goede prijs-kwaliteit verhouding, daar kunnen andere merken een puntje aan zuigen!
Het is vreselijk goed materiaal, goed gemaakt, prima staal en zeer betaalbaar. Punt.

Dan…veel gehoorde kritieken: Ganzo messen lijken op andere messen. Ik weet niet wie weleens de moeite heeft genomen om zich te verdiepen in de geschiedenis van het mes? Ten eerste lijken alle messen op elkaar. Het is een stuk staal met een handvat en een punt. Ten tweede zijn de meeste – ok, ok, er komt soms iets zéér origineels voorbij – messen gebaseerd op andere, oudere messen. Van de Bowie tot de tanto, het zijn allemaal afgeleide messen van het ‘oermes’.
Een Ganzo mes moet gebruikt worden. Gaat er eentje stuk, dan koop je een nieuwe.
Ik denk zelfs, maar ik heb het nog niemand zien doen, dat je één van de zwaardere Ganzo zakmessen in een boom kunt slaan en er vervolgens met je volle gewicht op kunt staan. Wie gaat die uitdaging aan? Filmen en op Youtube zetten.

Het merendeel van de Ganzo messen die je nu kunt kopen bij 2sharp.nl zijn messen voor op de camping, op de boot, bij het vissen, voor een hovenier en…voor werknemers in de publieke sector.
Veel Ganzo zakmessen hebben iets ‘politie-achtigs’. Het zijn vaak slanke ontwerpen, passen goed in de broekzak, ze zijn scherp en niet duur! Veel politiemensen mogen wel op kosten van de zaak een multitool kopen, maar geen mes. Terwijl je veel vaker in de dagelijkse praktijk een mes nodig bent. En hier komt die fantastische prijs-kwaliteit verhouding weer om de hoek zetten: politiemensen verdienen niet veel, gelukkig zijn Ganzo’s niet zo duur!

En overigens heeft Ganzo ook een paar prachtige, goed in de hand liggende Multi-tools! 

De bosmaaier